Infobar icon

✅ ⏳04.19.- 04.24. a teljes választékra 20% KEDVEZMÉNNYEL vásárolhatja meg. Megrendeléskor használja a 👉H20👈 kuponkódot.

Kategóriák
 
 
 
 
 

 
 

Paplanok és párnák Homahu.hu

Biztosan észrevette kínálatunkban a párna - paplan kategóriát, melyet Szlovákiában gyártanak. Ha új párna vagy paplan vásárlását tervezi, akkor ezek a sorok Önnek írodtak.

A paplan és a párna fontos szerepet játszik az alvás minőségében, különösen, ha allergiában szenvedünk. Ezért fontos szem előtt tartani, hogyan ébred, hogy eltömődött orral, viszketés jelentkezik, ekcéma, vagy bármely más típusú túlérzékenység, akkor ez sajnos az allergiás reakció jele lehet. Ez általában a szabad szemmel láthatatlan házatkák eredménye. A múltban széles körben elterjedt tévhit volt, hogy a párnákban és paplanokban lévő tollak és tollpelyhek allergiát okoznak. A vizsgálatok azonban azt mutatták, hogy a népesség mindössze 3% -a allergiás a tollra és a tollpehelyre. Ezért a párnák és paplanok gyártásánál elkezdték használni a szintetikus szálas anyagot, amelyet anti-allergiának neveznek.

 

A megfelelő paplan választás előtt több tényezőt vegyen figyelembe:

1. Paplanméret:


A paplan méretének kb. 20-30 cm-el kell hosszabbnak lennie, mint a testmagassága. Ami a szélességet illeti, jelenleg  a 140 cm "állandósult". Kínálatunkban különböző méretű paplanokat megtalál. Gyártunk 90x135cm (bébi paplan), 140x200cm, 140x220cm, 160x200cm, 200x220cm, de 220x240cm is. Ha az ajánlatunkban szereplő méret nem felel meg az Önnek, kérésre személyre szabjuk.

2. Legyen téli vagy inkább nyári paplan?


Napjainkban az általánosult, hogy minden háztartásban van téli és nyári paplan. Mindez igazából a lakás körülményeitől függ. Ha az év folyamán állandó hőmérsékletet tud tartani, nem kell váltani a paplanokat. De ha az otthona hőmérséklete a külső hőmérséklet függvényében változik, akkor jó, ha nyári és téli paplant használ.

De mi is az a nyári paplan? Egyszerűen fogalmazva, a nyári paplan egy takaró, amely könnyebb, mint a téli paplan. Gyártása során más mennyiségű tölteléket használnak, hogy a nyári hónapokban is melegen tartson, de ugyanakkor ne engedje a test túlmelegedését. Általánosságban elmondható, hogy a nyári paplan töltésének súlya 60% -kal alacsonyabb, mint a hagyományos téli paplanoké, és vastagsága a téli paplanhoz képest észrevehető.

A téli paplant éppen ellenkezőleg, kiváló hőmegtartó tulajdonságok jellemzik, mivel nagy mennyiségű töltőanyagot tartalmaz, amely egyenletesen eloszlik a paplanban és a súlya többszörösen nehezebb, mint a nyári paplannak.

3. Milyen legyen a töltet?


Jelenleg a tölteteket természetes és mesterségesre oszthatjuk. Ami a természetes töltetet illeti - tollak, tollpehlyek jelenleg  kínálatunkban nem található, de kérésre biztosítani tudjuk ügyfeleink részére. Vegye figyelembe, hogy egy ilyen paplan, párna többszörösen drágább, mint egy párna vagy  paplan szintetikus töltettel .A  fentebb említett különféle allergiák kockázatáról nem is beszélve.

A mesterséges, azaz szintetikus töltet poliészter szálakból áll, amelyek hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek mint a  toll vagy a pehely, de kedvezőbb áron. A rostok nehezebbek, mint a természetes anyagból készült paplanokban, mivel a nagyobb hőkomfort érdekében nagyobb mennyiségű töltőanyag szükséges. Nem utolsó sorban hatékonyan elvezeti a testnedvességét.

A paplan és a párna fontos része a külső huzat. Általában 48% pamutból és 52% poliészterből készült anyagból  állítjuk elő a termékeket. A párnák és paplanok 60 ° C-on moshatók, és allergiás betegek számára is alkalmasak. Természetesen a kínálatunkban 100% pamutból készült termékeket is megtalál, viszont ezek különböző gondozást igényelnek. Kérésre legyártjuk az Ön igényeinek megfelelően a paplant és a párnát is.

 

Mi a helyzet a párnák-al ?

 

 

Alapvetően a fentebb  említettetek érvényesek a párnákra is mint a paplanokra.  100% műszálgolyó a töltete, amely mosható, könnyen tisztítható és allergiások is bátran használhatják.

 Természetesen több féle méretből választhat: 35x35cm, 35x45cm, 40x40cm, 45x45cm, 50x50cm, 50x70cm, 70x90cm. Itt is érvényes, hogy amennyiben nem találja a megfelelő méretet akkor legyártjuk az igényei szerint. Mivel a párna fontos eleme a kényelmes alvásnak, így vannak párnáink amelyek  "nyitottak". Az oldalán cipzárral vannak ellátva, hogy a felhasználó  maga alakítsa ki a tökéletes megoldást. Ehhez kínálatunkban megtalálja magát a töltetet 1 kg vagy 2 kg kiszerelésben.

 

Az anatómiai párna viszont egy külön fejezet. Tökéletesen illeszkedik a testéhez így pihentető alvást biztosít.

 

Jelenleg klasszikus pur habból vagy kiváló minőségű memóriahabból készült anatómiai párnákat kínálunk. Kedvezőbb árban a hagyományos hab párnák vannak, míg a memóriahabból készült párnák drágábbak viszont kényelmesebbek és egészségesebbek. Tudományosan bizonyított, hogy a minőségi alvás elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez. Az anatómiai párnával elfelejti a fejfájást, a nyaki fájdalmat  vagy az álmatlanságot. Ez az anatómiai párna tökéletesen illeszkedik a testéhez, egyenletesen elosztja a súlyt, és segít abban, hogy az alváshoz megfelelő helyzetben maradjon.

 

Reméljük, hogy sikerült röviden ismertetni termékeinket és segítettünk kiválasztani a megfelelő párnát vagy paplant. És ne felejtse el, hogy kényelmes alváshoz a matracok és ágynemű is hozzájárul, amelyet mi itt a Homa-nál nagy szeretettel ajánlunk.

 
 
 
Különleges ajánlat
 
 
LIMITÁLT AJÁNLAT
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió