Infobar icon

💝😏Anyák napja.⏳05.03.- 05.12. a teljes választékra 15% KEDVEZMÉNNYEL vásárolhatja meg. Megrendeléskor használja a 👉H15👈 kuponkódot.

Kategóriák
 
 
 
 
 

 
 

Hogyan törődjünk a törölközőkkel

Szeretné tudni, hogyan kell gondoskodni a törölközőkről és a fürdőlepedőkről, hogy  mindig illatosak és puhák legyenek?

Ismeri a forró fürdő vagy zuhanyozás  utáni nagyszerű érzést? Biztosak vagyunk benne, hogy igen. De miért rontaná el ezt az érzést egy kellemetlen törölközővel amely illat nélküli és tapintásra durva? Pár alapszabályt betartva többé nem fenyeget bennünket ez a kellemetlen helyzet.

 

Milyen gyakran mossam meg a törölközőket és fürdőlepedőket?

Minden használat után nem kell őket mosni. Hogy mindig tiszta és illatos maradjon elegendő  harmadik használat után kimosni. Mosásnál használja az ajánlott mosószermennyiséget. Ha többet ad, mint amennyi szükséges, akkor a törülköző hamarább fog tönkremenni. A nagy mennyiségű mosószer vonzza a nemkívánatos baktériumokat. A legjobb módja, hogy megszabaduljon tőlük, hogy a törölközőket  60 ° C-on mossa meg. A kevés mosópor alacsony vízelvezetéshez és ezért a törülközők bekeményednek. Ezzel ellentétben, a sok mosópor megüllepszik a frottír törölközőkben, fürdőlepedőkben és így hamarább kifakul. Javasoljuk, hogy kövesse az ajánlott adagolást  és használjon folyékony mosószert, amely jobban oldódik. Ne használjon öblítőt, így a  frottír törölközők megőrzik a  lágyságukat és nem "bolyhosodik". Ezenkívül a fehér törülközők esetében az öblítő beszürkülést okozhat. A törölközők ismételt mosás után is lágyak maradnak, ha alaposan  kirázza őket a mosógépből kivéve, majd megszárítja őket. Fontos, hogy  a törülközőt ne hagyjuk mosógépben álnni, hanem szárítsuk meg, amint a program befejeződik, így illatos marad. Ne feledje, hogy használat előtt új törölközőket meg kell mosni.

Hogyan szárítsuk helyesen a törölközőt?

A törölközőknek elegendő helyet kell biztosítani a szárításhoz. Ha nincs elég hely a fürdőszobában akkor hajlamosak vagyunk egymás mellé vagy egymásra helyezni a törölközőket. Ezt kerülni kell! A törölközők így hosszabb ideig száradnak és a nedvesség baktériumokat vonz. A törölközőket terítse szét a szárítóra, vagy használjon szárítót. Természetes módon szárítjuk, nem ajánljuk a radiátort vagy más melegítőn történő szárítást. Az ok egyszerű, megsérülnek a szálak ami kevesebb abszorpciót, valamint kemény és durva lesz a tapintása. Ha szárítógépben szárítja használjon speciális labdát erre a célra. A labdák javítják a légáramlást a dobban, és csökkentik a szárítási időt.

Hogyan szabaduljunk meg a kellemetlen szagtól?

Ha olyan kedvenc törülközője van, amit nem lehet kimosni, ne essen kétségbe. Van egy egyszerű trükk ami megér egy próbát.
Adjon a törölközőhöz 130 g szódabikarbónát és 1 dcl fehér ecetet.
Ne használjon öblítőt és állítsa 60 ° C-ra a mosógépet. Várja meg amíg a gép vízzel feltölti a dobot és állítsa le a programot, hogy a szódabikarbóna és az ecet beszívódjon a törölközőbe. 
Egy óra elteltével indítsa újra a programot, és várja meg a mosási program végét. 
A program befejezése után kapcsolja be újra a mosógépet, de ezúttal mosószert használjon. 
Ne adjon hozzá szódabikarbónát, ecetet vagy öblítőt. Mosás után tegye ki szárítáni vagy használjon szárítógépet.

Ha ez a trükk sem segít kedvenc törölközőjén, talán itt az ideje, hogy búcsút mondjon neki és vásároljon újat.

 
 
 
Különleges ajánlat
 
 
LIMITÁLT AJÁNLAT
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió